Petr Novák Biofarma Prak

+420 603 355 618

Rezervace medů

Od prosince nabízíme REZERVACI MEDŮ pro sezónu 2023 ve velikostech 400g, 700g, 1 kg a rodinné EKO balení 5 kg.

Pokud máte zájem, kontaktujte nás na e-mail:

prodejmedueu@gmail.com

Nezapomeňte zmínit Vaší oblíbenou včelnici/e, odkud si chcete medy rezervovat, zadat počet, velikost a stáčecí období.

Naše stáčecí období:

  1. květen – červen (květové – javory, luční kvítí, listnaté stromy.                  
  2. červen – červenec (květové – akáty, lesní ovoce, luční kvítí)
  3. srpen (medovicové,lesní medy)
  4. pozdní vytáčení – začátek září. Včelkám na zimu necháváme v plodištích 1. květové medy a vytáčíme pozdní, podzimní medovicové medy.
  5. Pastové medy – pouze květové vel. 700g.


                                                 SPECIÁLNÍ

  1. Plástev s medem v rámku, kterou si sami vlastnoručně můžete vyndat z medníku, nedaleko naší Včelařovy dílny na včelnici Mlynářův ostrov. Tuto možnost nabízíme společně s exkurzí a přednáškou na včelnici. Jedinečná možnost a zážitek zjistit, jak žijí včelky a poznat jejich svět zblízka. Počet míst je omezen a veškerý výtěžek z tohoto projektu jde na výsadbu a podporu přirozené včelí pastvy (výsadba květin, bylin, keřů) Více o tomto projektu, počtu návštěvníků, frekvenci návštěv na včelnicích a ceníku se dozvíte zde.
  2.  Jarní vytáčení – na třech našich včelnicích nabízíme možnost pouze medů, které přezimovaly společně se včelkami a zůstaly po celou sezónu v úlech. Jejich jediné vytáčení se odehrává po zimě, kdy je med excelentně vyzrálý, plný výjimečných chutí a vůně. Včelky jsou s medem v neustálém kontaktu a dochází k záření, které včelky samy vytvářejí.  Tento projekt spočívá v tom, že je pouze na včelkách, zda nám nějaký med nechají. Množství tohoto medu nikdy přesně neznáme. 

          
Translate »